Nationale C spelen 2017 - 3 medailles voor AV PEC 1910

Toegevoegd door: Pieter van der Lucht op Zondag 27 Augustus 2017, 964 keer bekeken

Traditiegetrouw vindt in het laatste weekend van augustus de Nationale C-spelen plaats (de officieus Nederlands Kampioenschappen). Ook dit jaar deden er 4 atleten mee van AV PEC 1910.

Op zaterdag kwamen Suzan Plat en Sarah van Beilen in actie. Suzan begon in de ochtend met de kwalificatie verspringen. In de kwalificatie kwam Suzan tot een afstand van 5.18m, waarmee ze zich als derde plaatste voor de finale. Tussen de sprongen door liep Suzan ook de series van de 80m vlak. Door de winst in haar serie ging ze met een nieuw PR (10,48s) door naar de halve finale. Inmiddels was Sarah ook begonnen aan haar C-spelen. Sarah kwam als eerst uit op de 300m horden.  Met een tijd van 48,30 ging ze als derde tijd snelste door naar de finale.

Nu was het weer tijd voor Suzan om de halve finale te lopen van de 80 meter. Met een tijd van 0,01s boven haar nieuwe PR loopt zich naar de gedeelde zesde tijd wat goed is voor de finale. Ook voor Sarah was het tijd om aan haar tweede onderdeel te beginnen; hoog-springen. Gezien de vorm die ze heeft moest de kwalificatie-eis van 1.60m geen probleem zijn. En dit bleek ook zo te zijn, met 1 foutsprong kwalificeerde ze zich makkelijk voor de finale.

In de tussentijd was Suzan ook begonnen aan haar finale verspringen. In haar laatste poging kwam Suzan tot 5.40m, helaas 1cm te kort voor de derde plaats. Tussen de pogingen door moest Suzan ook nog aantreden voor de 80m finale. Hierin liep ze naar een mooie achtste plaats in een tijd van 10,67. Als laatste onderdeel van de dag stond de finale 300m horden op het programma met daarin Sarah. Hierin liep Sarah een tijd van 48,67, ook goed voor de achtste plaats.

 

Op de tweede dag van de C-spelen hadden we 4 atleten van PEC die meededen. Als eerst kwam Iris Nass in actie bij de kwalificatie speerwerpen. In haar tweede poging kwam Iris tot 36.80m, wat goed was voor directie kwalificatie voor de finale later die dag. Ook series 80m horden werden ’s ochtends verlopen. Hieraan deden Sarah en Suzan mee. Als achtste in 12.45 (Sarah) en veertiende in 12.77 (Suzan) gingen ze door naar de finale. Na de horden was het tijd voor Sarah voor de finale hoogspringen. Na een spannende strijd om goud moest Sarah zich uiteindelijk dik tevreden stellen met zilver. Hierbij bereikte ze een hoogte van 1.69m, wat een flinke verbetering is van het PR (was 1.63m) en tevens een nieuw clubrecord.

Suzan kwam vandaag o.a. in actie op het onderdeel hink-stap-sprong. In haar laatste poging kwam Suzan tot een nieuw PR, 10.44m. Dit was goed voor een derde plek. Net als bij de finale verspringen moest Suzan dit keer een halve finale lopen. In de halve finale 80m horden kwam Suzan tot een nieuw PR van 12,26. Ook Sarah kwam in actie tijdens de halve finale maar kwam niet aan haar tijd (12.77) in de series. Ondertussen was de finale speerwerpen ook begonnen met Iris. Na de kwalificatie klaagde Iris over een pijnlijke lies waardoor ze in het begin van de finale niet voluit kon werpen. Maar gedurende de finale ging kon ze hier beter mee omgaan wat resulteerde in een mooie afstand van 40.13m, goed voor een bronzen plak. Als laatste atleet kwam Minke Nijhuis in actie op de 1500m. Onder warme omstandigheden kwam ze tot een tijd van 5:17.36.

 

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/8198/