Oliebollenloop smaakt naar meer...

Geschreven door: frank op Zondag 29 December 2002, 2851 keer bekeken

Traditiegetrouw staat bij av PEC 1910 de laatste zondag van het jaar in het teken van de Oliebollenloop. Waar vorige jaren de weersgoden vaak roet in het eten (de oliebollen) strooiden, was het dit jaar uitstekend loopweer. En dat liet zich niet onbetuigd, want met 220 deelnemers was deze loop verreweg de drukst bezochte van het jaar.

Lopers op de 5, 10, en 15 kilometer moesten een, twee of driemaal over de Westerveldberg. Nu de bomen kaal zijn, is het uitzicht bovenop de berg echt weer grandioos. De berg moest deze keer vanaf de minst moeilijke zijde genomen worden; tijdens de laatste trimloop in maart volgt de echte beproeving van de zwaardere, steile kant. Het was dus genieten geblazen, ook nog na afloop, trouwens. Want toen stonden er natuurlijk voor alle deelnemers oliebollen klaar. Deze waren vroeg in de morgen vers gebakken en dat was te proeven. Heel wat smakelijker dan die “stuiterballen” van de supermarkt!!

De organisatie had de opmerkingen van lopers na de vorige trimloop ter harte genomen en op de baan een waterpost neergezet. Dat vond grif aftrek, want na de eerste ronde van 5 kilometer was de gehele voorraad al verorberd. De volgende trimlopen zal er dan ook weer voor een waterpost gezorgd worden.

Hopelijk heeft u het afgelopen jaar genoten van de door av PEC 1910 georganiseerde lopen. We hebben het met veel plezier gedaan en zullen ook volgend jaar proberen het u naar de zin te maken. De volgende loop is de Peterskamploop op zondag 26 januari 2003. Tot dan!

De organisatie wenst u een heel gelukkig en vooral sportief 2003 toe!!!