Jeugd a.v. P.E.C. 1910 op dreef in Apeldoorn

Geschreven door: frank op Zondag 16 Februari 2003, 2137 keer bekeken

In Apeldoorn werd afgelopen zaterdag gestreden om de plaatsenverdeling bij de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Gelders/Overijsselse Crosscompetitie. De cross vond onder koude, maar verder goede weersomstandigheden plaats op het prachtige parcours bij de atletiekbaan van a.v.’34.

Joep Afman behaalde zijn vierde overwinning op rij bij de pupillen A. Hij maakte zelfs zijn val bij de start goed en liet met grote overmacht Chaim van Veen uit Harderwijk en Ward Meissen uit Nijmegen achter zich.Ingmar van der Lucht had in dit sterke veld knap aansluiting bij de kopgroep en werd deze cross 5e van 46 jongens. Inmar klom naar een 6e plek in de eindstand. Bij de pupillen waren er ook nog mooie plaatsen voor A-pupil Jeroen van Calker (vierde en vijfde in de eindstand), Maureen Rots (achtste bij de eerstejaars A-pupillen en zesde in de eindstand), Lisa Bertelink (achtste bij de oudste pupillen en elfde in de eindstand) en B pupil Stein Bom. Hij werd 8e in de eindstand, maar werd deze cross voorbijgegaan door de sterke Joris Afman waardoor Joris in de eindstand steeg tot een 9e plaats. Dit zijn de beste uitslagen van PEC atleetjes. Iedere categorie kende rond de dertig deelnemers en daarom hebben onze stadsgenootjes het heel behoorlijk gedaan.

Als kanshebber op een ereplaats begon D-junior van Wout Wesselink aan de cross. Ondanks zijn inzet en uitstekende prestatie kwam hij maar een fractie van een seconde te kort om als 3e te eindigen in de einduitslag, hoewel hij in de drie gelopen wedstrijden toch steeds als 3e eindigde. Ook andere Zwolse junioren presteerden goed zo werden zowel Jord Driessen als Anneke van der Laan 6e in hun categorie in een deelnemersveld van circa 30 deelnemers.


Bijlagen