OUD VOORZITTER HERMAN TIMMERMAN OVERLEDEN

Geschreven door: Henk van der Worp op Maandag 27 Maart 2017, 783 keer bekeken

Op 22 maart jl. is Herman Timmerman op 91 jarige leeftijd, onverwacht overleden.

Herman was sinds 1942 lid van de AV PEC 1910. Eerst was dat bij de afdeling atletiek van PEC en later na de oprichting van een zelfstandige atletiekvereniging onder de naam AV PEC 1910.

Herman was een zeer verdienstelijke 400 en 800 meter loper die zijn prestaties veelal op grasbanen en later sintelbanen  verrichtte.

Ook bestuurlijk heeft Herman zijn steentje bijgedragen aan de vereniging.

In 1954 werd hij secretaris van de afdeling atletiek, maar een jaar later moest hij dat opgeven wegens verhuizing naar Kampen.

In 1966 keerde Herman met zijn gezin,  Wout zijn echtgenote en dochters Jet en Annemieke weer terug en Zwolle en werd hij ook direct weer secretaris. Jaap Wolff was toen voorzitter.

In 1967 werd hij voorzitter .

Heel lang was de atletiekaccommodatie op het hoofdveld van het gemeentelijk sportpark -nu PEC Zwolle stadion- en later ging de voetbal naar 'de Vrolijkheid' en moest de afdeling atletiek ook mee.

Inmiddels waren er plannen voor een eigen atletiekbaan, maar dat had heel veel voeten in aarde.

In 1974 was de tijd rijp om een zelfstandige atletiekvereniging op te richten. Onder aanvoering van Herman werd op 23 september de AV PEC 1910 opgericht.

Een jaar daarvoor vond in de IJsselhal de eerste indoorwedstrijd plaats en zette de AV PEC 1910 zich, niet op zijn minst door de niet aflatende inzet van Herman, landelijk op de kaart met de organisatie van de jaarlijkse indoorwedstrijden.

Maar de meeste aandacht ging vanaf 1974 uit naar een nieuwe atletiekbaan. Er werd heel wat vergaderd en ook hier was Herman heel vasthoudend.

Boos op de atletiekunie omdat die een prachtig ontwerp boycotten, waar het college van B en W van Zwolle in principe al ja tegen had gezegd.

Maar uiteindelijk kwam de atletiekbaan er en gelijk 1 van de eerste kunststofbanen in Nederland.

In 1978 werd met de aanleg begonnen.

Dit was zeker een kroon op het vele werk dat Herman hieraan besteedde.

En natuurlijk moeten we ook even stilstaan bij de manier waarop hij zijn netwerk gebruikte om allerlei zaken op de meest voordelige manier voor de AV PEV 1910 voor elkaar te krijgen.

Hoewel Herman de laatste jaren wel met gezondheidsproblemen te kampen kreeg heeft hij tot het laatste nog veel gesport, na de atletiek werd het tennis en golf, waar hij wekelijks van genoot.

Hij bleef op een afstand ook betrokken bij de AV PEC 1910 en had ook altijd  zijn mening over de gang van zaken wel klaar.

Het afscheid van Herman is woensdag 29 maart om 14.30 uur in het crematorium De Kranenburg.

DE AV PEC 1910 neemt afscheid van  een erelid die heel veel voor de atletiek en AV PEC heeft betekend.

Henk van der Worp


Bijlagen