PEC-Atleten in Oranje -onder de 16 jaar-

Geschreven door: Henk van B op Maandag 04 September 2017, 813 keer bekeken

Assen, 2 september  Afgelopen zaterdag hebben Susan Plat, Iris Nass en Sarah van Beilen hun eerste optreden gehad in het Nederlands team onder de 16 jaar. Door hun goede prestaties tijdens de NK in Amsterdam mochten deze atleten zich presenteren in het Oranje shirt. In een heuse interlandwedstrijd tegen een team uit Duitsland en een Regioteam uit Noord-Nederland pakte het Nederlands team met onze drie dames de gouden plak. 
 
Voor deze atleten was het een bijzondere ervaring, onder begeleiding van muziek werden de ploegen aan het publiek gepresenteerd, vervolgens werden de twee volksliederen gespeeld en de Nederlandse -en Duitse vlag gehesen. Na de toespraak van de Wethouder van Assen kon de wedstrijd beginnen.
 
Susan kwam in actie op Hink Stap Sprong, zij werd met een nieuw pr (10.70) keurig vierde. Daarna was Sarah aan de beurt, tijdens de NK in Amsterdam nog goed voor een nieuw clubrecord (1.69), kwam zij vandaag helaas niet verder dan 1.66 (tweede plaats). Toch een knappe prestatie want zij liet de 3 Duitse deelnemers en de Nederlandse kampioene achter zich. Daarna mocht Susan nog meedoen aan de estafette (4 x 80m). En het ging snel, zo snel dat er bijna een nieuw record gelopen werd. Nederland werd met een tijd van 38,84 eerste op dit onderdeel. Iris mocht om 18.00 uur ’s avonds nog laten zien hoe ver zij de speer weg kon gooien. Helaas wou het dit keer niet zo goed lukken want zij kwam helaas niet verder dan 36,49. 
 
Na deze wedstrijd werden de prijzen verdeeld, Nederland werd 1ste, Duitsland tweede en het Regioteam Noord-Nederland derde. Na de ere-ronde met de beker zat de ‘Oranjedag’ er voor onze atleten op. Wat een geweldige ervaring!! 


Bijlagen