MiLa-atleten sluiten 2017 mooi af in Soest (Sylvestercross)

Geschreven door: op Woensdag 03 Januari 2018 11:10, 742 keer bekeken

Julien Jansen (D-junior) en Thomas Reining (C-junior) werden beiden knap achtste bij de nationale Sylvestercross in de Soesterduinen. Thomas, die al meerdere regionale crossen overtuigend won, voldeed daarmee geheel aan de verwachtingen. De achtste plaats voor Julien kwam als een grotere verrassing. Julien loopt nog maar korte tijd wedstrijden. Hij had bij de Gelderse/Overijsselse cross in Epe al laten zien dat met hem rekening moet worden gehouden, maar in Soest overtrof hij toch wel de verwachtingen. Julien was erg blij dat hij nu ruim won van de jongen die in Epe nog nipt van hem won.


De jongste P.E.C.-atleet die in Soest meedeed, was Ellen Smit. Zij werd bij de A-pupillen 24ste. Een 25steplaats was er voor de iets oudere Sara Meijer. Zij liep bij de D-meisjes een mooie opbouwende race en wist zo gaandeweg de wedstrijd geleidelijk aan naar voren op te schuiven in het veld. Sara vond het best spannend om een cross op nationaal niveau te lopen, maar ze heeft zich goed staande weten te houden! Ook triatlete Aniek Mars liep een goede wedstrijd over het zware parcours door de Soesterduinen. Zie werd 28stebij de C-meisjes.

Bij de D-jongens stond het P.E.C. trio Ids Peenstra, Boyd Steur en Lukas Smit weer aan de start. Zij finishten ook in dit grote deelnemersveld weer vlak na elkaar. Ids was wederom de snelste van de drie en werd 31ste. Deze keer won Boyd nipt van Lukas. Zo houden zij het onderling mooi spannend! Boyd en Lukas eisten de 34steen 35steplek op.


Joanne Lehr liep net als Aniek bij de C-meisjes. “Ik heb echt zo hard gelopen als ik kon, dus ik ben erg tevreden met de 43ste plaats”, stelde Joanne moe maar voldaan vast.

Arne Mulder zorgde voor de hoogste klassering bij de senioren. Hij werd 44stebij de Mannen Prominenten, die een afstand van 10.400 meter liepen. Sander Kloosterziel, Lars van Surksum en Jilles Warmer gingen in de stortregen van start voor de 3.200 meter van de korte cross mannen. Sander eindigde redelijk in de middenmoot en was dan ook tevreden met zijn 63steplaats. “Ik zie dit als een mooie revanche na het wat mindere optreden tijdens de Warandeloop.” Lars was tevreden met zijn 76steplaats: “Ik vond het een hartstikke mooie cross met al die plassen en het mulle zand.” Jilles had geen topdag in Soest en werd 85ste.