Succesvolle 25e editie van de Ekiden

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Maandag 26 Maart 2018, 268 keer bekeken

Één minpuntje. Eentje slechts. En dan heb ik de hele dag goed opgelet. Dat ene minpuntje dat ik heb kunnen vinden mag eigenlijk ook niet eens de organisatie worden aangerekend. Dat was namelijk de zon die wel zijn best deed maar net niet door het dikke wolkendek heen kon prikken. Daardoor werd het in de loop van de dag voor de toeschouwers wat fris…..
Maar geen mens die daar over durfde te klagen want het was weer een fantastisch, gezellig en sportief evenement.
Aan de kop van het veld vochten 2 teams van de BBlopers om de winst, waarbij de mannen 35  het Nederlands record Ekiden M35+ met 39 seconden verbeterden. De Grunners werden derde.
Daarachter een gehavend PEC Mila team waarvoor een 4e plek het hoogst haalbare bleek, ondanks uitstekende prestaties van Arne Mulder op de 10km en Bas de Jong, die een dik PR op de 5km liep.
Bij de dames was het ook een BB team dat met de winst naar huis ging. Op gepaste afstand werden de PECladies tweede en daarachter de Groningse dames van Vitalis derde.

Traditioneel deden er weer heel veel pec leden mee. Voor een groot gedeelte in gemengde PEC teams, veelal duidelijk herkenbaar in groen/wit, en ook een aanzienlijk deel in verschillende bedrijven-, en onderwijsteams. 3 Tenten stonden weer klaar voor om de teams te huisvesten en aan het eind van de dag was een ieder het er weer over eens dat het een geweldige dag was geweest.

Hulde weer aan de organisatie en de vele vrijwilligers!! 

Kijk voor alle uitlagen en foto’s op : www.ekidenzwolle.nl, www.uitslagen.nlen www.sportiefzwolle.nl