Kersvers PEC-lid Bayan Batyrbekov steelt de show bij clubcross

Geschreven door: frank op Zondag 30 Maart 2003, 1445 keer bekeken

Vandaag heeft Bayan Batyrbekov op de clubcross in het Westerveldpark de overwinning bij de mannen in de wacht gesleept. Hij realiseerde op de 7360 meter een razendsnelle tijd van 25m06s en bleef daarmee titelverdediger Alfred Rekers meer dan een minuut voor. Alfred toonde overigens ook goede vorm door op zijn beurt concurent Wilco Steenwijk op een minuut achterstand te zetten.

Na enige tijd lid geweest te zijn bij av NOP, is Bayan sinds kort lid van a.v. P.E.C. 1910. Bayan werd geboren en getogen in het Russische Kirgiezië en vraagt samen met vrouw en kind als politiek vluchteling assiel aan in Nederland. Hopelijk gaat dat lukken, zodat hij hier in alle veiligheid zijn looptalenten verder kan ontwikkelen.

De clubcross verliep in een uiterst ontspannen, gezellige sfeer. De weersomstandigheden waren ideaal en het veld lag er droog en goed begaanbaar bij. Helaas viel de deelname bij de volwassenen dit jaar weer wat tegen, zoals u aan de uitslagen kunt zien. Een vereniging die voor het grootste gedeelte bestaat uit lopers, zou toch grotere deelname moeten kunnen garanderen. Voor de laatste keer werd gebruik gemaakt van dit parcours. Volgend jaar wordt er een prachtig crossparcours uitgezet dat uitsluitend over en rond de Westerveldberg loopt. Daarmee hebben we de recepten in handen voor een echte cross, zoals een cross bedoeld is. Dus niet zoals bij “het grasbaankampioenschap” van de WK cross in Lausanne, dat ook afgelopen weekend plaatsvond. Wel een machtig loper trouwens, die Bekele!