Stormachtige weersomstandigheden bij Wim Petersloop

Geschreven door: frank op Zondag 27 Oktober 2002, 4044 keer bekeken

Een paar uur geleden is de laatste deelnemer aan de Wim Petersloop gefinished. Het was de eerste buitenbaanse trimloop van dit seizoen. Er zullen er de komende maanden nog vijf volgen, waarvan de laatste voor deelnemers aan de Henk Van Giezen trofee verplicht is. Ondanks de slechte weersomstandigheden, besloot de organisatie de loop gewoon door te laten gaan. Tachtig deelnemers toonden karakter door de harde wind, die op de dijk pal tegen stond, te trotseren. Gelukkig kon iedereen na afloop weer ongeschonden huiswaarts keren.

Het parcours was anders dan voorgaande jaren, om de ronde precies op 5 kilometer te laten uitkomen. Omdat de deelnemers aan de 1.5 en 3.0 kilometer even op zich lieten wachten, werd gevreesd dat ze verkeerd waren gelopen. Dat bleek echter niet het geval, de kleine ronde was namelijk iets langer dan 1.5 kilometer. Toch zal er de volgende keer voor de zekerheid iemand voorop fietsen om de lopers de weg te wijzen. Overigens is ervoor gekozen om de kleine lopen niet in circuitvorm aan te bieden. Enerzijds omdat de deelname doorgaans zeer beperkt is, anderzijds omdat het ontspannen karakter van de trimloop geen geweld aan gedaan mag worden. Uiteraard kan iedereen die vier of meer keer heeft meegedaan wel weer op een leuke herinnering rekenen.

Niet alleen de lopers hadden het zwaar te verduren. Ook de mensen die het parcours uit moesten zetten, kregen de wind van voren. Zo werd de assistent van de materiaalman door een ijzeren plaat van de materiaalkar geschept en over het prikkeldraad in een weiland gekieperd. Gelukkig kwam de beste man met de schik vrij; hij hield er niet meer dan een schrammetje aan over.

Af en toe was er uiteraard ook een sterke meewind zodat de tijden toch nog alleszins meevielen.

Volgende Coopertest & 5km: donderdag 14 november Volgende trimloop: zondag 24 november 2 Bruggenloop

Helaas was de diskette met de uitslagen kapot, zodat ik deze nog niet op internet heb kunnen zetten. Ze worden ongetwijfeld aanstaand weekend (2 november) beschikbaar. Excuses, Tijmen.