Eerste Gelders-Overijsselse Cross goed verlopen

Geschreven door: frank op Zondag 10 November 2002, 3718 keer bekeken

In Zwolle organiseerde av PEC 1910 op zaterdag 9 november jongstleden de eerste cross van de Gelders-Oerijsselse Crosscompetitie. Ruim 600 deelnemers, verdeeld over diverse categorieën, liepen afstanden variërend van 920 meter tot 10.240 meter. Ondans de relatief onervaren organisatie verliep de dag soepel en deden zich nauwelijks noemenswaardige problemen voor. En de weersgoden waren de lopers bijzonder goed gezind. Er viel geen spatje regen, de temperatuur was aangenaam en af en toe scheen zelfs de zon.

Het parcours was, zoals gebruikelijk, uitgezet in rondes van 1000m, 1500m en 2500m. Bij benadering natuurlijk; de nauwkeurig gemeten afstanden per categorie vindt u in de uitslagen. Alle lopers moesten tenminste één keer over de Westerveldbult. Hoewel je dat op het eerste gezicht niet zou zeggen, deed deze “heuvel” tot een jaar of acht geleden dienst als vuilnisbelt. Na zijn “pensioen” heeft de gemeente Zwolle de stortplaats omgetoverd tot een prachtig natuurgebied. En nu is het ook een ideaal gebied voor een zwaar en gevarieerd crossparcours. Want zwaar was het zeker. Door de vele regenval in de week voorafgaand aan de cross waren de grasstroken behoorlijk drassig en modderig geworden. Veel oog voor de prachtige, schilderachtige uitzichten zullen de deelnemers dan ook niet hebben gehad.

De belangrijkste prestaties Bij de mannen werd de korte cross gewonnen door Arjen van Poolen van Athlos. Van Poolen voltooide de 3220m in een tijd van 10m44s. Eerste Zwollenaar was de zeer tevreden Alfred Rekers. Na een periode van blessureleed bewees hij met zijn 7e paats weer helemaal terug te zijn. Wiechert Hoekert uit Epe finishte als eerste op de lange cross, die een afstand bedroeg van 10.240 meter. Zijn tijd was 35m58s. Hier was André Klappe met zijn mooie 4e plaats de eerste atleet van av PEC 1910. Ook hij is na een periode van afwezigheid weer terug aan het front. Bij de vrouwen ging de overwinning op de 5140m met overmacht naar Eva Janssen van G.A.C. uit Hilversum. Ze finishte in een tijd van 20m23s en had ruim twee minuten voorsprong op nummer twee, Rosa Pieltjes uit Heerde. Omdat Hilversum niet valt onder één van de aan het circuit deelnemende regio’s, deed Janssen buiten mededinging mee. Andere opvallende prestaties werden geleverd door A-junior Herco van Beek uit Harderwijk en de veteranen Chris Henet (40+) en Willem de Weerdt (45+). Van Beek werd eerste op de 6000m in een tijd van 20m23s en zette de concurentie daarmee op minuten achterstand. De veteranen Henet en De Weerdt bleven in het kielzog van de senioren lopers. Hun tijden op de 10.240 meter: 36m28s om 36m36s.


Bijlagen