Gezellig druk bij Twee Bruggenloop

Geschreven door: frank op Zondag 24 November 2002, 3468 keer bekeken

Op zondag 24 november vond over de oevers van het Zwarte Water in Zwolle de populaire Twee Bruggenloop plaats. Met ruim honderdtachtig deelnemers was het een gezellige drukte op en rond de atletiekbaan “Wim Peters”. Het mooie parcours en de uitstekende weersomstandigheden zullen ongetwijfeld van invloed zijn geweest op de grootte van het deelnemersveld.

De organisatie constateerde tevreden dat er deze keer naast de vaste groep runners ook veel nieuwkomers aanwezig waren. Verder lijken ook steeds meer leden van de organiserende vereniging av PEC 1910 de weg naar de trimlopen te vinden. Veel nieuwelingen hadden een bepaald verwachtingspatroon van de trimloop hetgeen soms resulteerde in verrassingen. Behalve complimenten voor het parcours werd er af en toe ook kritiek geleverd. Zo misten sommige een sponsen/waterpost en waren er plaatsen waar het parcours afgesneden kon worden. Deze kritische noten zullen meegenomen worden in de evaluatie voor de volgende trimloop.

Bij de “kleine” lopen waren Ingmar van de Lucht en Yvette van de Worp de snelsten jongen en meisje op de 2.0 km. Ingmar liep 9m36s en Yvette zette een tijd neer van 10m10s. Op de 3.5 km ging de overwinning bij de jongens naar Kaj Bom in 16m53s. Bij de meisjes bleef Charlotten Wark haar zus Madeleine ternauwernood voor, 18m25s om 18m30s. De 5.0 km werd het snelst afgelegd door PEC’er Henk Kanning. Zijn tijd: 19m12s. Eerste vrouw op deze afstand was Ankie Hageman in 21m52s. Louis Bouwmeester finishte als eerste op de 10 km in een snelle tijd, 36m19s. Op deze afstand was Marlies Janosin in 47m43s de snelste vrouw. Op de 15 km, het “koningsnummer” van de trimloopcyclus, realiseerden twee mannen erg mooie tijden. De eindsprint van Gert-Jan de Haan kwam net te laat want Johan Bloemert bleef hem op de meet nog net vijf seconden voor, 52m39s om 52.44s. Harry Kloppenberg, wedstrijdlid van de thuisvereniging, werd op respectabele afstand derde. Zijn tijd was uitstekend en nog knap van samenstelling ook, 55m55s. Een ander PEC-lid, Cora Kloosterziel, voltooide de 15 km als eerste bij de vrouwen. Onder begeleiding van haar echtgenoot Eric kwam zij tot 1u6m23s.

De volgende trimloop is de Oliebollenloop op zondag 29 december. Iedereen is dan weer van harte welkom om te komen genieten van het lopen en uiteraard van een verse oliebol.


Bijlagen